mandag 23. mai 2016

Himmelsk sjokoladefondant

Ja jeg vet det er mandag i dag..
En grå, regnfull mandag.
Er det ikke på sånne dager det er ekstra deilig å kose seg litt?
Krype opp i sofan med en god bok, pledd og deilig sjokoladefondant med is:)


Helgen har gått unna i rekordfart!
Her har det vært fotballcup'er og kjøring hit og dit. Jeg og min kjære rakk også å løpe sandefjordsløpet. 
Vi løp 5 km løypen, og jeg forbedret tiden min ganske mye! Det er utrolig gøy å se at treningen som blir lagt ned gir så gode resultater:) Det motiverer til å fortsette!

I går fikk vi uventet besøk, av mine foreldre. Det er alltid koselig. 
Jeg tenkte det ville være ekstra koselig om vi hadde noe godt til kaffen, så jeg lagde deilig sjokolade fondant til oss:)


Sjokoladefondant er alltid en vinner!
Også så enkelt at det nesten er morsomt:)
Det eneste som kan være litt vanskelig, er å ta den tidlig nok ut av ovnen. 
Stekes den for lenge blir det bare en vanlig, kjedelig muffins hihi;)


Her er oppskriften om du har lyst til å prøve.

4 egg
1 dl sukker
1 dl mel
100 g mørk sjokolade
100 g smør

Sett ovnen på 220 grader.

Rør sammen egg og sukker.
Smelt smøret og ha sjokoladen oppi så den smelter også.
Bland sammen med egg og sukker.
Rør inn melet.

Hell røren oppi små ildfaste former. Her er det lurt å smøre formene med smør og drysse mel oppi. Da er det lettere å få fondanten ut av formen ved servering.

Stekes i 6-8 min. 
Her er det viktig å følge med hele tiden.

Lykke til, og Velbekomme:)

torsdag 5. mai 2016

Kakebake helg

Endelig var det tid for bursdag her i huset!
Det betyr at det blir kakebaking og en del
timer på kjøkkenbenken:)


Denne gangen var det min bonusdatter som
ble fjortis, og DET må jo feires..
Nå var jo ikke akkurat jeg og faren hennes
invitert til festen, men kaker og mat fikk vi lov å
diske opp med hihi;)



Jeg er fremdeles nybegynner i kakebakeverden,
men synes det er utrolig gøy å prøve meg litt frem:)
Denne gangen lagde jeg vaniljekake med sjokolade,
jordbær og marsipan.
Jeg laget også en gulrotkake.

Det er min favoritt :)


Gulrotkaken er pyntet med ostekrem, i rose swirl.
Jeg synes kaken blir så utrolig dekorativ med denne teknikken.
Kaken er i to lag, med krem i mellom, rett og slett fordi jeg 
ikke får nok av den ostekremen ;)



Dette er oppskriften jeg bruker på gulrotkaka😊

4 egg
3 dl sukker
dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl TINE Kulturmelk
1 dl nøytral olje
4 dl gulrøtter, revet

SMØRKREM

375 g TINE Kremgo`® Naturell, romtemperert
125 g TINE Meierismør, romtemperert
6 dl melis
1/2 sitroner, kun saften

Du kan med fordel doble oppskriften på smørkrem.

Når det gjelder roseswirle har jeg brukt wiltons purple farge.

Du bruker wiltons tip 1M for å lage rosene
(den får du både hos jernia og panduro +
andre steder som selger kakeutstyr.)

Du starter i midten og fortsetter rundt,
prøv å avslutt ca der du begynte.

Lykke til og vel-bekomme!

Så er det bare å glede seg til neste bursdag, og nye kaker :)

Forresten, nå i mai er det jo mange anledninger til å bake
deilige kaker... bare å glede seg da!



Ha fine maidager

tirsdag 3. mai 2016

Ny skatt har fått hedersplassen i stuen

Det går visst litt smått med bloggingen min om dagen,
jeg får skylde på at det har skjedd så mye på privaten at
tiden og lysten til blogging har vært litt fraværende..


Jeg har lenge vært på leting etter ett "nytt" stuebord,
og jeg har såklart visst hva jeg har lett etter.. ;)



I april dukket plutselig det rette bordet opp og jeg var rask
på labben, og fikk hentet det hjem :)
Og Ja, det er ett finnfunn :)


Jeg har lenge grublet på om det burde males?
Lurte litt på svart...
eller hvitt understell og natur bordplate..
Men har foreløpig kommet frem til at det får være orginalt.
Synes det gjør seg når det bryter litt med alt det hvite.


Nå som mai har kommet håper jeg det blir litt sol og varme
også, synes det er på tide å kunne gå i litt letter klær:)

Ønsker deg en superduper maidag ♥