Hva er vel bedre enn nybakte, sprø knekkebrød til kveldsmat?
I går laget jeg seks brett med deilige sunne knekkebrød.
mmm... di ble supergode,
det blir ikke mer kjøpe-knekkebrød her i huset ihvertfall ;)
Tenkte jeg skulle dele oppskriften jeg bruker med dere ;)
Den er superenkel!
Mannen i huset har fått dilla på å brygge øl.
Og til min store glede, kan masken (kornblandingen) etter brygging,
brukes til knekkebrødbaking.
Det ble ca seks kilo mask etter bryggingen i går,
så jeg kan lage knekkebrød til langt utover i 2015 hehe ;)
Sånn gjorde jeg:
Bland alt det tørre i en bolle.
Tilsett vannet, til det blir en tjukk grøt.
Bre så "røren" ut i ett tynt lag på stekeplaten.
Her er det viktig at det er samme tykkelsen på hele platen.
Rut opp knekkebrøda med en pizzarulle.
Du kan også strø litt havsalt over, før di settes i ovnen.
Det blir ekstra godt :)
Denne oppskriften holder til to stekeplater med knekkebrød.
Stek knekkebrødene på 160 gr i ca 1 time og 20 min
Varmluft er en fordel.
Under steking er det lurt å "lufte ut" dampen med jevne mellomrom.
Da blir knekkebrødene sprøere.
Så er det bare å bryte knekkebrødene forsiktig opp og la dem avkjøle seg på rist.
Det beste er å oppbevare knekkebrødene i aluminiumsbokser.
Plastikkbokser blir for tett, og knekkebrødene blir fort myke.
Håper det smaker ;)
Her i huset går det veldig lite knekkebrød,
SvarSlettmen kjekt å kunne lage dem selv da :)
Ønsker deg en fin desembertirsdag ♥
Takk takk :)
SvarSlettJa det meste smaker som regel best når det er hjemmelaget synes jeg :)
Finfin tirsdag til deg også :)